معرفی انجمن

درباره ما

معرفی انجمن تغذیه ایران (شعبه خراسان رضوی)

انجمن تغذیه ایران (خراسان رضوی) یکی از تشکلهای انجمن تغذیه ایران در شهرستانهاست که از 4ام تیر ماه 1393 به صورت رسمی با ریاست دکتر محسن نعمتی، عضو هیات علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز به کار کرد و دوره دوم فعالیت آن با برگزاری انتخابات عمومی در روز جهانی غذا در تاریخ 28 مهر ماه 1398، با انتخاب دکتر عبدالرضا نوروزی متخصص تغذیه و عضو هیات علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان رئیس هیات مدیره و مشارکت اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان مشهد ادامه یافت.

فعالیت ها و دستاوردهای انجمن تغذیه ایران (خراسان رضوی)

  • برگزاری سمینارهای آموزشی و دوره های آموزشی مدون با هدف ارتقاء سطح علمی کارشناسان تغذیه، پزشکان عمومی و سایر گروهها، به صورت منظم و با تایید مرکز آموزش مداوم دانشگاه؛
  • برگزاری نشست عمومی نمایندگان و رؤسای تشکلهای انجمن تغذیه ایران در شهرستانها؛
  • مشارکت فعال در برگزاری همایشها و کنگره های بین المللی تغذیه به صورت ادواری، از جمله سومین همایش بین المللی تغذیه بالینی ایران در بهمن ماه 1398؛
  • تلاش در زمینه ارتباط با انجمنهای معتبر و بین المللی در زمینه تغذیه؛
  • بین المللی سازی انجمن با عضویت در انجمنهای تغذیه بالینی اروپا و آسیا از بهار 1399؛
  • اطلاع رسانی در خصوص مسائل روز مرتبط با دانش آموختگان رشته تغذیه.
DSC_1119-r
DSC_1059-r

تاریخچه انجمن

تدریس و تحقیق در رشته تغذیه در ایران از اوایل دهه ۱۳۴۰ آغاز شد و به تدریج گسترش یافته‌است.از همان زمان نیاز به نوعی تشکل علمی و حرفه ای به گونه‌ای که متخصصان و دست اندرکاران این رشته بتوانند به تبادل نظر، بسط آگاهی و مبادله تجربیات خود در زمینه های علمی و فنی بپردازند احساس می‌شد، انجمن تغذیه ایران (اتا) با نگاه به این کاستی ها و با رویکردی مناسب به ارتقاء سطح سلامت اجتماعی، نخستین انجمن علمی در حوزه غذا و تغذیه است که در خرداد ماه سال ۱۳۶۳ با همکاری سیزده نفر از خبرگان تغذیه در نظام جمهوری اسلامی ایران با شماره 3034 به ثبت رسیده است. انجمن تغذیه ایران با رویکردی مناسب به ارتقاء سطح سلامت اجتماعی، نخستین انجمن علمی در نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه غذا و تغذیه است که بر پایه سه اصل عدم وابستگی به فرد یا سازمان خاص، درگیر کردن هر چه بیشتر اعضا در فعالیت های آن و حفظ کیفیت علمی انجمن بنیاد نهاده شد.

ارکان انجمن تغذیه ایران عبارتند از مجمع عمومی، شورای مرکزی، هیئت مدیره، گروه ها، تشکیلات اتا در شهرستان ها (تاش) و کمیته ها. فعالیت های اتا اساساً از طریق گروه‌ها و کمیته‌هایی است که در مجموعه این انجمن فعالیت می‌کنند.

فعالیت ها و دستاوردهای انجمن تغذیه ایران

  • عضویت در انجمن تغذیه ایران IUNS (اتحادیه بین المللی علوم تغذیه) و FANS (فدراسیون انجمن‌های تغذیه آسیا)
  • برگزاری نخستین کنگره تغذیه ایران در آذر ماه ١٣۶٩ در تهران
  • پیشنهاد ایجاد شورای غذا و تغذیه کشور
  • تدوین و تصویب برنامه دکترای علوم تغذیه
  • تدوین برنامه کارشناسی رژیم شناسی
  • همکاری در تدوین برنامه کشوری اختلالات ناشی از کمبود ید
  • اخذ مجوز تأسیس دفاتر مشاوره رژیم درمانی
  • شرکت فعال در برگزاری کنگره های دو سالانه تغذیه کشور
  • انتشار خبرنامه اتا